‘Never waste a good crisis’

‘Never waste a good crisis’. Het zijn de woorden van de legendarische Winston Churchill. Wat doet het woord ‘crisis’ met jou? Ik denk dat de meesten van ons het als iets negatiefs zien, maar in feite betekent het woord: ‘tweesprong in een weg’. De ene weg leidt inderdaad naar slechtere omstandigheden, maar de ándere weg naar verbetering !

Ja, we zitten inmiddels al weken thuis. En voor de meesten van ons geldt dat we moeten werken tussen de kinderopvang en school door. We hebben zelf zes kinderen, dus we weten er alles van! En zoals ik vorige keer al schreef: ‘Het is vooral belangrijk dat je de RUST weet te bewaren in plaats van je door frustratie te laten leiden.’

Dus: Never waste a good crisis!

Wat leer jij van deze weken van lockdown? Misschien is het wat lastig om er iets van te leren, terwijl we er nog middenin zitten en het einde nog niet in zicht lijkt te zijn. Maar misschien kun je dan bedenken wat je van de vorige lockdown leerde?

Als ik voor mezelf mag spreken, heb ik vooral geleerd om dankbaarder te zijn! Dankbaar voor mijn gezin. Dankbaar dat we gezond zijn. Dankbaar dat we überhaupt nog íets kunnen werken, al is het maar weinig. Dankbaar voor een dak boven ons hoofd.

Het is zo makkelijk om je te laten leiden door alles wat er om je heen gebeurt. En zeker voor mij geldt dat ik echt mijn lat heb moeten verlagen. Niet meer ‘vallen over’ elk stuk speelgoed van de jongens wat ligt waar het niet hoort (ja inderdaad, zowel letterlijk als figuurlijk), of me irriteren dat mijn werkplek geconfisqueerd is als knutselbureau door mijn jongste dochter, terwijl mijn oudste dochter boven mijn hoofd in haar kamer haar online hip-hop-lessen aan het doen is… Niet irriteren, maar dánken te midden van alles wat er is.

En juist dat dankbaar zijn is ook één van de thema’s waar we bij stil staan in ons boek CocosYourHome. Ja, we willen graag een opgeruimd huis, maar nog veel liever willen we gaan voor een SFEERvol Thuis. Oftewel een plek waar een goede sfeer is; waar plezier is, waar mensen elkaar aanmoedigen, waar talenten ontwikkeld mogen worden en waar we van elkaar genieten.

Wil jij dat ook? Meld je dan aan voor de CocosYourHome Cursus!

De CocosYourHome cursus is voor gezinnen die graag een goede thuisbasis willen om alles uit het leven te willen halen wat erin zit!

Dit levert het je op:
• Uiteraard: een opgeruimd en sfeervol thuis
• Meer rust, ruimte en overzicht
• Een goede werk- en privébalans
• Meer tijd en energie voor de dingen die er echt toe doen in je leven
• En bovenal ook: een betere relatie met je geliefden!

CocosYourHome!

David Ros – Mr. Cocos