Geen gepamper meer

Hoe zijn bij jou thuis de rollen verdeeld?

In ons gezin hebben we de taken aardig verdeeld. Als man heb ik voorkeur voor de traditionele taken. Carianne heeft er best wel moeite voor moeten doen om mij ook typische ‘mama-taken’ te laten doen. De poepluier van een baby verschonen bijvoorbeeld. Zo’n geurend overvol lunchpakketje tussen twee van die spartelende worstbeentjes wegtrekken is niet mijn gewenste frisse start van een dag.

Bij de eerste vijf kinderen kon ik een geldig excuus overeind houden. Mijn rechterarm is de helft korter, ik mis twee vingers en die arm is krom. Op papier klinkt dat enger en erger dan het is. Ik ben er mee geboren en kan alles wat ik wil. Behalve luiers verschonen natuurlijk J.

Carianne  heeft sinds een tijdje last van haar arm en kan lastig tillen. Daarom ben ik inmiddels de Sjaak en moet met de billen bloot: ik moet bekennen dat ik best wel luiers kan verschonen.

Terwijl ik de beentjes vasthoud probeer ik intussen wat billendoekjes uit de verpakking te trekken. Daarbij komen er meestal meer tegelijk uit.  Om vervolgens te ontdekken dat de doekjes te droog zijn geworden, omdat de sluitklep open heeft gestaan. Nu is het kiezen: met te droge doekjes de billetjes weer blank proberen te krijgen met mogelijk een krijsende baby tot gevolg. Of de gok wagen en uit de kast tegenover de commode nieuwe doekjes pakken. In de hoop dat de baby blijft liggen. Dilemma. Toch maar die gok wagen en nieuwe pakken, zonder de baby uit het oog te verliezen. Gelukt!

Inmiddels ben ik er aardig bedreven in. Ik vind het nog steeds niet leuk, maar het blije gezicht van Carianne als ik beneden kom met een schone en aangeklede baby geeft me aan het begin van de dag en goed gevoel.

Zijn bij jullie de taken zo verdeeld dat het lekker loopt in huis? Of kun je wel wat verbeteren?

Goed afstemmen van de taken is saai maar wel handig als je je relatie goed wilt houden. Zeker als de één de lakens uitdeelt en de ander de broek aan heeft. Om met oud hollandse gezegden te spreken. Da werrek nie.

In 2021 starten we een pilot met een online training waarin je alle vijf stappen van Cocos kunt doorlopen en in praktijk brengen. Wil je mee doen? Klik op de link voor meer informatie:

https://www.cocosyourhome.com/programmas/

CocosYourHome!

 

David – Mr. Cocos