Maak ruimte! 3 dingen die je makkelijk kunt opruimen

Leuk die december feestmomenten, maar voor je het weet slibt je huis dicht met al die cadeaus, surprise materialen en kerstdecoraties.

Minder cadeaus kan natuurlijk ook, maar dan nog heb je al snel weer nieuwe spullen in huis. Want cadeaus geven is wel zo leuk.

Dus als je op tijd ruimte wilt creëren is het nu tijd om snel wat spullen op te ruimen.

‘FOCUS OPRUIMEN’ is daar ideaal voor. Je kiest één categorie spullen. Bijvoorbeeld:

Speelgoed

Voorafgaand aan de komst van Sinterklaas is een speelgoedronde superhandig. Kapot speelgoed doe je weg en speelgoed wat uit de gratie is bij je kroost kan naar de kringloop, zodat Sinterklaas daar tijdig de krenten uit de pap kan kiezen.

Bewaar ‘specials’ (dus de echt mooie items) eventueel voor je kleinkinderen, maar doe al het reguliere massaspul weg als je gezin het niet meer gebruikt. Tijd voor een nieuwe speelplek.

Elektronica

De tijd dat we 27 jaar met een platendraaier deden ligt ver achter ons (weet je überhaupt nog wat een LP is?). Apparatuur is sneller verouderd of kapot (helaas). De stroom elektronica die bij het afvaldepot ingezameld wordt is schokkend, maar repareren is vaak te duur, dus laat dat voornemen varen en voer kapotte apparaten af.

En wat dacht je van al die oude telefoons en accessoires van snoeren, adapters en verloopstekers? Ga je dat echt allemaal nog gebruiken? Tijd voor een elektro check !

Doe dan ook meteen die dvd’s en cd’s weg als je toch geen cd speler meer hebt. Dat scheelt veel ruimte! Leuk zo’n cd collectie, maar sentiment zit tussen je oren en muziek luisteren ook. Daar heb je geen kast vol cd’s meer voor nodig. Audiofielen daargelaten, maar die zweren bij lp’s.

Etenswaren

Geniet jij ook zo van al dat lekkers in december? Daar heb je wel plek voor nodig! Dus leeg je keukenlades en voorraadkasten en doe ‘over datum spullen’ weg – tenzij nog goed en in gebruik natuurlijk. En die probeerartikelen en ‘experiment ingrediënten’ die daar al meer dan een jaar liggen te wachten? Die kunnen ook weg of je zet ze op je aanrecht en maakt ze komende week meteen op.

Wellicht heb jij andere categorieën in huis. Het mooie aan focus opruimen is: je hoeft je alleen maar te richten op één categorie spullen. En dan pas de volgende. Of niet. Dus ga komende week ‘focus opruimen’, dan weet je zeker dat je aan de feestdagen een goede slinger kunt geven!

Heb je de smaak te pakken? Geef je dan NU op voor de CocosYourHome cursus, want daarmee ga je niet alleen opruimen, maar ontdek je ook hoe je je huis goed kunt organiseren en hoe je een sfeervol thuis creëert.

Ja ik heb zin in die cursus !